25.05.2023 tarihli Psikoloji Bölümü Akademik Personeli İç Paydaş Toplantısı

Gündem:

1. 2022-2023 Akademik Yılının değerlendirilmesi
  2. Ders planı değişikliğine ilişkin görüşlerin ve değerlendirmelerin alınması
  3. Bölüm koordinatörleri ve Komisyon başkanları tarafından akademik yıl içinde sürdürülen gelişmelerin paylaşılması
  4. Kalite Güvence ve Akreditasyon süreçleri hakkında değerlendirmelerin ve planlamaların yapılması
  5. Bölüm içi ve Psikoloji Topluluğu tarafından akademik yıl boyunca  gerçekleştirilen faaliyetlerin özetlenmesi ve değerlendirilmesi
  6. Dilek ve temenniler

Bölümümüz akademik personeli iç paydaş toplantısı, 25 Mayıs 2023 tarihinde, Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Melikenaz YALÇIN’ın başkanlığında, bölümümüzde aktif olarak çalışan akademik personelin katılımıyla yüz yüze olarak gerçekleşti. Öncelikle ikinci yarıyılı çevrimiçi olarak gerçekleştirilen dönem de dâhil olmak üzere, bölüm öğretim üyeleri ve elemanları, 2022-2023 Akademik yılı boyunca yaşadıkları deneyimleri paylaşarak genel bir değerlendirme yaptılar. Ardından bölümdeki idari ve akademik personelin yanı sıra, Sosyoloji ve Felsefe Bölümleri, Öğrenci İşleri Birimi ve Fakültemiz Yönetiminin de görüşleri alınarak hazırlanmış olan güncel ders planının son hali ayrıntılarıyla gözden geçirildi. Ders planı değerlendirmesinin akabinde, a) yan dal- çift ana dal, b) hareketlilik programları, c) staj, d) kalite güvence ve akreditasyon, e) Bologna ve eğitim kataloğu başlıklarındaki gelişmeler ve planlamalar, bölüm koordinatörleri ve komisyon başkanları tarafından bölümle paylaşıldı; ilgili konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Kalite Güvence ve Akreditasyon süreçleri bağlamında, bölüm içinde iyileştirilebilecek hususlar üzerine görüşler toplanarak, iç ve dış paydaşlarla görüşmelerin sistematik hale getirilmesi ve gelecek akademik yıl için sosyal sorumluluk projelerinin belirlenmesi planlandı. Son olarak, 2022-2023 Akademik yılı içinde bölüm ve Psikoloji Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikler özetlenerek, sonraki akademik yıl için olası etkinliklerin planlanması kararı verildi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ AKADEMİK PERSONEL İÇ PAYDAŞ TOPLANTISI (03/04/2022)

İMZA

Doç. Dr. Gözde KIRAL UÇAR